Friday, December 18, 2009

Perempuan Yang Suci [ sury ]

Perempuan yang suci adalah perempuan yang di jaga oleh Allah,

Tidak sedikitpun Allah membenarkan mana-mana lelaki meyentuh dirinya walaupun hatinya.

Kerana Allah teramat mencintainya..

Tapi andai kita bergelumbang dengan cinta lelaki, di mana Allah untuk menjaga kita?

Allah seperti melepaskan kita kepada seseorang manusia yang lebih banyak mengecewakan kita,

Dan jika allah mendatangkan kesedaran dalam diri kita supaya meninggalkan cinta seorang lelaki, bermakna Allah mahu mengambil kita kembali untuk di jagaNya.

Mengapa masih ragu-ragu?

Kekuatan usah di tunggu, tapi harus di cari.

Hargai kesempatan yang Allah berikan,

"Sebesar-besar dosa adalah dosa yang dilakukan ketika kita sedar rasa berdosa melakukannya." –Imam Ghazali.


Copy paste daripada blog Sury

p/s : Kenal Sury daripada blog puisi pendek. Other than Perempuan yang suci, i also like
Kesempurnaan, pilihan, its-been-2-years, other-women, deklarasi, and many more =)

Tuesday, December 15, 2009

S.E.T.I.A.P

Tuhan,

pada setiap tapak yg melangkah,
setiap hirupan udara yg disedut,
setiap tindak tanduk dan ucapan kata-kata yang terungkap,

ku mohon agar aku,

tenang pada setiap kesulitan yang datang,
tabah pada setiap dugaan yg ditimpa,
redha dan pasrah pada setiap ketentuan-Mu



.: Aku hamba yang selemah-lemah Iman :.

p/s : tak perlu emo-emo....relaks sudeyh =)

Tuesday, December 8, 2009

2 Perkara

Hari ni aku sedar tentang 2 perkara yang membuatkan aku rasa nak kapel je dengan mana-mana lelaki hahahahaha..tensionnnnnnnnnnnnnn!!!tahu tension!!

Perkara pertama

Bila mana kereta aku buat hal. Aku dah segan, sebal rasa muka ni sebab slalu sangat dah nyusahkan mak dengan abah pasal kereta. Umor dah 24 dok nyusahkan parent lagi haihsss =( Nak servis la, tayar pancit la, roadtax dengan insurans kete lagi and even small thing pun ak boleh tension. Contohnya tayar takde angin pastu nak pump tayar tak boleh sebab cover rim nyebok kat tiub tu..tak ke jadi drama aku kena bukak, tarik-tarik bagai cover rim tu sampai terduduk [imagine sendiri tak reti aku nak explain]. Pulak tu ramai dok tunggu turn pas aku..seb bek selama ni (tayar pancit kat parking alamanda, kt bph petrol depan minlon, depan bismillah n kt serdang lama kat komuter serdang dan lain-lain kejadian) semua pemuda-pemuda yang pernah tolong aku baik-baik belaka. TQ =)


Perkara kedua

Next wik aku ada meeting and kene submit paper. yang bestnya desktop ni boleh plak tak boleh on.. haram jadah betul r!!backup plak tkley bukak kat lappy ni..pissed off !!!!!!!!!!!!!!!gerammmmmmmmmmmmm!!!!!!! padahal aritu baru je anto format.Aku dah r kering skang ni. Haihhssss sian parent aku dapat anak banyak problem =( haha



k r tata. Aku dah niat taknak men fb, blogging n ym esok...siap niat kt status fb lagi..haha go go super miera!!!!!


ohh ohh sebelum telupa buat yang merasa dan terasa : seriously i'll slap u gao gao if ur in front of me!!!!!!!!!! gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm [ credits to dayana]

Friday, December 4, 2009

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) kawan naserol

Gula Batu Dalam Tasik 10 Kaki

Cuba,
Kau,
Campak gula batu dalam tasik sepuluh kaki,
Dan,
Kau rasa,
Manis atau tidak airnya,
Dan,
Begitulah tawarnya hatiku.



Puisi kopi paste daripada blog Abdul.Fatah.Firdaus (affah). Rupa-rupanya affah ni kawan naserol. Best puisi-puisi dak ni ...dah macam dak sastera plak padahal sekolah sains dulu.

Thursday, December 3, 2009

Quick recap

Haha tiru abang

[1] Aku penat aa nak decide..penat sangat-sangat.Penat sampai lapar tapi taktau mao makan ape…tk teringin nk makan ape2 pn…penat..byk mende nk kene decide dis wik..tkktau ler betul ke tk ape yg aku buat ni??why not just giv a try..tapi aku takot plus aku yakin restu ibu itu penting dalam setiap perkara.sorry babe.maybe next time k =)

[2] Sometimes, somethings better left unsaid. Dan sekali lagi aku 'lari'. Run konah run (baca dengan intonasi run forrest run). Sebagai pompuan yang emosi tak stabil this wik + meletakkan diri aku kt tempat awek dia, aku dah delete fb dia, aku da invisblekan ym id dia...and kalo dia baca ni, tolong jangan call aku da pasni sebab aku tkmo tukar no phone huhu. Maaf zahir batin n apologies for any wrong deeds.Ceh..yakin je taip macam tkde pasaan pape haha padahal dok layan lagu ahli fiqir.Lagi-lagi part
'Bagaimana ingin aku membencimu, Jikalau setiap hari merindu, Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia.. Aku pilih derita..' haha layanzzz

[3] Dec 12th - Jan 2nd = 9 walimah to be attend. Semoga tak gemok makan lauk kenduri yeayyy!!

[4] Muka aku penoh jerawat, bengkak-bengkak + lobang-lobang..haihsss esok nak g beli mask body shop aa..tu r gatai p wat treatment..haha tapi sejok ati je dengar akak spa tu puji rambut aku cantikk...fedulik aa kalo die just nk amik ati je ;P

[5] Taktau nape aku buat bodo je dengan labwork, paper, thesis etc2 skang ni..huhu sori prof next wik saya rajin k huhu. Oh nk cita sal prof..aritu aku solat zohor lambat pastu prof tego..huhu malu tapi rasa macam nak salam cium tangan prof masa tu sebab cara dia tego peno kebapaan =)

[6] ohh oh sebelum telupa..pagi tadi (semalam) aku mimpi nabil fiqri player hoki tu...hahaha sampai masuk mimpi.

Sunday, November 8, 2009

Simple thanks that make me smile =)



hi ahad =)

p/s: MESTI, KENA,WAJIB siapkan slide sebelum tido!!!!!!

Saturday, November 7, 2009

Dasar pandang ke timur

takde kaitan pun...saje nk tau sape tau pe maksud ayat ni : ちくしょおおー!

p/s: aku betul-betul nk tau ni..haha tgh stalk org jepun
p/s/s: aku rasa nak nanges sebab bosan yang hamat malam ni =(

Sunday, November 1, 2009

untuk mereka yang saya sayang =)

Lately, abah rajin pergi kelas mengaji. Mungkin untuk melengkapkan diri sebelum tabung haji panggil. Abah dan mak gigih...masing-masing beli vcd mengaji yang ada hukum tajwid (yang font huruf kaler merah kalau hukum mad,hijau kalau ikhfak, etc2). Tapi sayang kat umah ni takde cvd/dvd player, yang ade komputer ni je ha. Komputer plak kat bilik atas. Mak dengan abah jarang naik atas...sakit lutut katenye. Kalau lah aku dah keje..mesti aku dapat belikan derang mendealah kt bawah ni dengan senang hati sebab duit banyak..hehe. Haila master cepat la kau abes..aku nk kerja..kerja yang gaji banyak hoho XD


gamba amik kat sini

Friday, October 16, 2009

warna-warna kehidupan

Dalam banyak-banyak blog kawan-kawan aku, blogEha ni antara feveret aku sebab ade playlist lagu mirwana; permataku...seswai sangat dengan mood aku now.



Oktober this year sangat special coz ada macam-macam emosi yang selalunya menginsafkan...ada yang gembira; konvo, baru nikah, nak bertunang, dapat baby, new job, sambung phd, etc2 dan ada yang sedey => eksiden, koma, tak berapa sihat, etc2

Hidup ni indah, kita yang mewarnakannya. Pilih warna ceria sebab Allah janji Verily with every difficulty there is a relief..(Quran 94:6)

Mak, Abah, sibling, iyad, family, kawan-kawan, sedara mara......... i love u all!!! =)

Friday, October 9, 2009

(Lagi lagi Hoki) Aku dah agak dah.....

=>Baca sini dulu<=

Aku tak berniat pun nak aib kan sesiapa...patutnya malam ni ak dok bizi taip thesis@paper. Penat gotong royong lab dengan red flag sakit perot+belakang, lenguh kaki bagai juga jerawat tumbuh bak cendawan lepas hujan...haihssss aku gagahkan jugak menaip.

Harini aku baca surat khabar takde plak schedule test match malaysia vs australia, makanya aku check nst online. Selalunya paper inggeris banyak sikit liputan pasal hoki. Taktau nak ulas camne...haihhsss, tapi aku memang dah agak dah derang ni yang langgar curfew (& drunk kalo tk silap???correct me if i'm wrong, sape ingat bulan 5 ke 6 ntah ade keluar berita ni???) Masa baca berita tu, sehari aku bad mood (hahaha pahal ntah tak pasal-pasal bad mood takde kaitan pun ngan hang konah oiiii huhu). Cik mail pun....hailah =( . Seb bek cik nabil ade <= kate g umrah, takkan nak wat hal kn??huhu bagus2x jangan injured sudey. i loiikee u, hikss!! <= gediks mode ;P

Aku tau susah & tension jadi national player. 10x susah daripada wat master on research sebab korang kena g training, time game kene perform 100%, cakap-cakap orang lagi, management pun cam tekan korang, yang stadi lagi kene attend klas, eseimen, kuiz, exam etc2 (compare dengan master on research; tension bila ade conference je, kalau malas nak buat labwork boleh postpon sampai ade mood hehe, time presentation je perform 100% ) TAPI come on la...elaun korang banyak (tak tau la kalo compare ngn negara len camne...m'sia kan slalu bagi gaji skit compare negara len contohnye gaji Doktor,Engineer, Lecturer, etc kat UK lagi banyak daripada kat cni) seswai la dengan kerahan tenaga korang plus kalo menang medal gomen bagi duit lagi kan???ok2 enaf said, noktah. kang tak pasal-pasal kene 'mark' plak blog i ni ;P

Pape pun gud luck untuk Test matches & World Cup Qualifier.chaiyok!!!!!


Monday, September 28, 2009

Sekian Lama + Wadi Unung

Puas godek-godek..tak jumpa plak video yang lain. Makanya aku tempek je video ni. Sejak addicted tengok drama wadi unung..aku jatoh chenta dengan lagu Siti Nur Haliza. Taktau nape..padahal bosan gilos lagu ni..cite wadi unung tu pun slow je.

Saturday, September 19, 2009

Terima Kasih .:. Maaf Zahir Batin

Alhamdulillah dapat jugak kita berpuasa di bulan yang mulia ni...Semoga di panjangkan umur untuk Ramadhan akan datang. hendaknya sebulan puasa ni dapatlah sikit perubahan kepada diri sendiri kalau tak dapat banyak sikit pun okey dah. Yang penting istiqomah. =)

esok InsyAllah start raya..nama pun raya mesti banyak open house & jalan jem hoho. Selamat hari raya maaf zahir batin. Berhati-hati di jalan raya =)

p/s: dapat goodies beg kat tol shah alam last friday tak sangka plak gamba masuk paper arini, unfortunately paper online tkde plak gambanye.



update 10:56pm : gigih tak aku scan gamba ni..huhu

Tuesday, September 15, 2009

Selamat, selamat, selamat ......

Huhu, saya markonah ex-staff plus toll, ex-cikgu tuisyen, ex-pekerja biskut raya chill bakery dengan penuh kerendahan hati ingin mengucapkan selamat hari lahir ke 25 tahun kepada abang saya yang berada jauh di perantauan. Semoga panjang umor di murahkan rezki. Moga happy-happy selalu =)


xoxoxo,
Markonah~

Thursday, September 3, 2009

Makanan vs puasa

Sejak bulan ramadhan menjelma nie...rata-rata 'status' @ what's on your mind kawan-kawan aku kat FB : nak makan apa buka pose nanti???, nak beli apa kat bazar nanti???, nak masak apa petang ni???......haihss cuba la bawak-bawak pikir surah apa imam nak baca terawih nanti?? ;P hahahaha

p/s: lately aku takde mood nk reply komen kt blog mahupun FB, mesej pun malas-malas je nak reply, ni kan pulak email...mintak maap la yek..alergik aku datang balik.Nanti-nati aku cerita.

Wednesday, August 26, 2009

Entri ketika mengantuk

Hye!
selamat berpuasa dan mengejar peluang untuk membaiki diri di bulan ramadhan yang mulia ni..amin....
tadi aku jengah blog Kiba I loike!!hehe

Wednesday, July 29, 2009

komen dari status fb saya yang sangat inspiring

sangat negative, moral down, paranoid, tak semangat, heartless, emotionless, jerawat banyak...argghhh seme r yang berunsurkan api!! lebih kurang gitu la status fb aku petang tadi. Banyak lagi yang aku nak rungutkan tapi sesungguhnya kata orang merungut memendekakn umor..hehe betul ke???haihssss. Status tersebut mengundang pelbagai reaksi. Thanks kawan-kawan .: xoxo :. sayang korang semua. Dan kat sini aku nak share komen Pura.


"peluang sering datang terselubung dalam bentuk kemalangan/kekalahan sementara."

"Diamnya kepompong bukan suatu yang statis yang tanpa hasil, tapi adalah contoh kesibukan seekor ulat yang mendambakan sesuatu keindahan dengan kepasrahan kepada Tuhan Yang Maha Kuasa. Dalam diamnya mengakui segala kelemahannya....

Apa yang terjadi kemudian? Tuhan memberikan hasil yang sangat menakjubkan. Ulat yang tadinya menggelikan itu berubah total menjadi kupu nan indah dan diidamkan kedatangannya oleh bunga, pohon dan dahan-dahan hutan yang merindukan lentik-lentik kaki dan ciuman sang kupu.

Tuhan Yang Maha Kasih memberikan pelajaran yang cukup menarik. Ulat telah melakukan sesuatu untuk mendapatkan hasil. Namun, kita seringkali meragukan usaha kita dan prematur memikirkan hasil atas usaha kita.

Mari kita melakukan apapun yang kita yakini kebaikannya, JUST DO IT dan YOU WILL SEE THE AMAZING RESULTS."

Sunday, July 19, 2009

Jaga hati, jaga iman, hati-hati dengan hati~

Janganlah terlalu bebankan hatimu dengan kesungguhan hati.Hiburlah dirimu dengan perkara yang ringan dan lucu.Kerana bila hati terus di paksa dengan memikul bebanan yang berat, maka ia akan menjadi buta.(Sabda Rasulullah S.A.W)

petik daripada sini

Monday, July 6, 2009

Hari merasa tua

Isnin yang panas di sebuah universiti penyelidikan,

.: 1:.
gadis yang kelihatan rushing: KAK, dk5 kat mana???jauh tak?
AKAK yang kelihatan 'muda': dekat je kalau nak jalan kaki tapi takut awak sesat pulak...baik awak naek bus je..turun kat depan library.

.:2:.
miss x : excuse me...where is the nearest bus stop??
AKAK yang tengah lunch kat gazebo :just go straight & cross the road
miss x : ~senyap~ macam blurr je..mebe sebab takde orang kat bustop tersebut
AKAK yang tengah lunch kat gazebo : panas ni memang takde orang tunggu bas kat situ...u tunggu bawah pokok tu (sambil tunjuk arah pokok padahal bukan nampak pun dari tempat aku makan tu)

.:3:.
kelihatan sekumpulan gadis-gadis berjalan huru hara,
wakil gadis-gadis: hrmm..akak, kat mana kami boleh semayang????
AKAK yang rushing nak setelkan yuran(sebab baru tau dateline bayar 19hb...seb bek dapat bajet mini ) kat bendahari : hurmmm..sambil pikir..mana surau paling dekat...blablablablabla [dalam hati: da pukul 4.10pm ni..mesti nak semayang zohor budak-budak ni..seb bek jumpa akak yang baek hati]

.:4:. dalam lif
gadis ayu berbaju kurung : akak nak pergi tingkat 4???
AKAK yang selekeh pakai jeans n tshirt lusuh: yup...???
gadis ayu berbaju kurung : akak tau tak bilik prof M kat mana??
AKAK yang selekeh pakai jeans n tshirt lusuh: ikut akak nanti akak tunjuk bilik prof.......

hahahahaha..semua pun panggil aku akak..nampak sangat la aku ni dah tua ;P

Al-Fatihah untuk arwah Mak Ngah..semoga roh di cucuri rahmat.
Kalau tak salah: Dari Saidina Ali; sekali nafas ditarik, selangkah selangkah menuju ajal <= amik kat fesbuk naza

Tuesday, June 30, 2009

Aktiviti bila monteng ;P

Harini aku bangun awal..pukol 5 dah bangun sebab aku nk pose ganti..so kena bangun sahor..aku ade gastrik kalau tak sahor nanti len plak citenye. Bila dah bangun awal, mengantuk la pulak..so aku tertido sampai pukul 10...bila dah lambat...aku jadi takde mood nak buat pape..nak writing paper mahupun baca jurnal, labwork ape ntah lagi..hoho

Untuk mewujudkan aura positif dalam diri..aku layan laskar pelangi pastu dan-dan teringat kt anas poyo kelaka ni so..layannnzzzz





anas

Sunday, June 21, 2009

call me nur~

huhu as stated on my FB status, ye memang saya jato chenta dengan aidil.Aidil ni suke kt Nur Amina anak imam Bakar...so from now on, u all can call me Nur. hoho ;P

Saturday, June 20, 2009

Menjadi bibik sambil nyanyi-nyanyi

Hari Sabtu memang selalunya umah ni kosong masing-masing klua berjimbaramba, so bila tinggal sorang sambil sapu sampah, mop lantai, lap habuk & cuci toilet mari nyanyi-nyanyi, sonot!!!







p/s: Hoki petang ni kalau kalah....haiiissshhh taktau la pe nak kate!!!

Monday, June 15, 2009

entri ke-46

Bila lelah sekian lama itu hanya sampah semata-mata,
Bila mata & ilham layu menghurai yang tersirat tapi makin tersirat,

Umpama marahkan nyamuk kelambu dibakar~

haha semperna entri ke-45 lepas, aku dengan gediks nye telah mendelete blog yang mana blogspot dengan baek hatinye restore 3 bulan dulu baru delete betul-betul. Dan menambah kegedikan aku letak status kat mukabuku : berasa sangat kosong lalu mendelete blog~
Surprisingly sangat ramai yang respon dan perasaan terharu membuatkan aku dengan gediksnye merestore balik blog ni hehe. K la nanti sambung balik.

Klik gamba untuk kejelasan komen-komen di atas~


Sunday, May 24, 2009

GEMPAQ!!!!!!

Gempaq bukan sebarang gempaq...bukan gempak selebriti bersama astro mahupun gempar bumi kt indon. Malam tadi ada cobaan pecah masuk rumah aku tapi tak berjaya. Suspek hanya memakai kain pelikat dan singlet hanya sempat memanjat grill tingkap tapi tak berjaya naik ke beranda belakang rumah. Yang menjadi tanda tanya..kalau betul die nak masuk umah aku...pe kejadahnye die pakai kain pelikat??ke die nak mengintai???Kejadian berlaku tepat jam 2 pagi tak disedari oleh sesiapa dalam rumah(semuapun tidoq lena..aku lagi r tak dengaq pape lagipun bilik aku kat tengah-tengah haha excuse la konon padahal tidor mati ) tapi disedari oleh ahli rukun tetangga yang bertugas.

Si pemanjat berkain pelikat tersebut tak berjaya diberkas tapi kelihatan seperti berlari masuk ke rumah jiran berhampiran. Either kat umah bangla sebelah ni @ umah aci coner lot ujung sana tu (umah aci ni besar..die buat bilik sewa, if i'm not mistaken india dari negara india yang sewa bilik-bilik kat umah dia). Kat sini memang multiracial sebab dekat sangat dengan industrial area sebut je kilang ape..semua ade kt sini. Dekat apartment depan ni pun ramai foreigner sewa, student postgrad UPM majoriti from iran sudan etc yang timur tengah la banyak.

Ade posibility gak si pemanjat berkain pelikat tersebut nyorok kat umah sebelah ni coz umah sebelah kosong.Hebat betol!!Sekelip mata je hilang. Aku tak paham tol nape owner umah sebelah ni tak mao sewa @ jual umah die.Biar kosong je. Tiap kali mak aku ajak depa tinggal kt sini mesti depa cakap nanti-nanti la. Tapi elok gak senanya, sebab tiap kali datang tengok umah mak cik ani ni mesti kenen-kenenkan anak die dengan aku (hahaha sedikit perasan di sini). Kalau anak die adalah azlan misron @ ismail abu takpa la jugak kn...tapi tak sebabnye husband mak cik ani bernama pak cik taib bukan pakcik misron mahupun abu.

Walaupun kedengaran seperti takut je dok dikelilingi foreigner, tapi aku suke tinggal kat sini coz dekat dengan komuter(public transport), 5minit je dari mines, 10minit nek kete nak g jusco, tesco kajang dalam 15minit kot..ha see, semua ada kat cni.

Alhamdulillah sebab takde sebarang pergelutan mahupun tumpahan darah berlaku malam tadi.Hopefully after dis, tkde la si pemanjat memakai kain pelikat ke perompak ke pencuri ke pape la sewaktu dengannya kat sini mahupun kat mana-mana. Ingat!!buat baek dibalas baek, buat jahat..lu pikir la sendiri!

Tuesday, May 19, 2009

Dikala diri memerlukan catalyst

Betul la kata orang petang-petang tak elok membaca ...huhu

dah pukul 6.45pm dah masuk jam ke-3 aku mereview beberapa jurnal...haihhss. sambil-sambil tu, aku chat dengan kawan-kawan dan mengeluh kesah penat tapi tkde hasil...Ni baru review belum type ape-ape yang patut, sure banyak correction pas Dr check rabu ni..Aku sangat mengharap saat-saat genting macam ni masa cepat berlalu dan kerja-kerja ni pun ikut sama cepat dengan masa. Aku mengharapkan before raya paper ni accepted. At least ade gak perubahan dalam kehidupan. High impact ke cited ke tak ke..belakang cerita yang penting ADA PERUBAHAN DALAM HIDUP. Tu baru writing paper(1 lagi paper tak tau bila nak stat), belum lagi labwork, data analysis etc,etc....Cepat la masa berlalu!!!!

tak boley jadi ni...mana nak cari catalyst???Sape tau mana nak cari Ismail Abu player M'sia nombor 13 @ Azlan Misron jersi no.14 masa 8th Air Asia Men's Asia Cup Hockey Tournament 2009???

Last wikend, aku dengan gilernye nek bas kat pekeliling ke kuantan semata-mata nak tengok hoki(usha catalyst men hoki dengan skillfulnye tapi kalah jugak..takde rezki nak wt camne kan) gile tak???huhu sambil-sambil boleh jumpa pheeza =)

seperti biasa, gamba adalah berskala micro....sila doa saya kaya cepat-cepat so that boleh samba dslr barang sebijik dua ;P

Thursday, May 14, 2009

Malam ni pukol 7.30pm pas semayang maghrib~

Naseb bek ada live kat tv9 malam ni..kalau tak ada gak orang tak sedar diri nek bas p kuantan semata-mata nak tengok hoki...huhu

Sempat lagi nak doa bagi m'sia menang lawan pakistan malam ni(dan menang kalau masuk final nanti)pas zohor, asar & maghrib moh doa ramai-ramai....huhu bukan senang weyh nk qualify masuk world cup.

K la...chow dulu keje tak siap sempat plak nak bloging ;P

Thursday, April 30, 2009

Merah Putih~

Aku tahu dan sangat paham situasi sekarang ni memerlukan aku membaca dengan jayanya sambil mengerah keringat membuat labwork bukan melayan drama, lagu dan sebagainya..hahahaha tapi aku dok layan gak cite ni..Merah Putih..best woo cite nieh..dah r hero-hero die ensem-ensem belaka plus lagu dalam cite ni pun layannnnn...

so everybody...layaannnnn.....huhu








Sunday, April 26, 2009

Semak, bersimpang siur.....

Aku tau dengan melayan lagu kat blog k.nurul ni takkan membantu merubah apa-apa pun...Aku memang suke layan lagu ni kalau gundah gulana sebulan hanya sekali (sila sambung ikut rentak lagu raya setahun hanya sekali, merayakan hari yang mulia ini...uwaaa...nak raya). Pekejadahnye ntah layan lagu ni padahal takde kait-ngait langsung pun dengan problem aku.Rite now....aku umpama menenggek batu-batu besar di atas kepala(sila imagine perempuan-perempuan berkain batik mengangkut air dari sungai ke rumah, zaman dulu kala kalau takpun tengok cerita-cerita indon banyak gak scene camni).Haihss...lepas satu-satu problem datang...software instrument corrupt la, duet elaun sangkut la, bankcard misplace, writing paper, labwork, etc....


*
Bila kekuatan yang dipinta, Allah beri rintangan untuk dihadapi.
Bila kebijaksanaan yang dipohon, Allah beri masalah untuk di selesaikan.
Bila kasih Allah yang dipohon, Allah beri orang bermasalah untuk di bantu.
Bila pertolongan Allah yangg di pohon, Allah beri peluang untuk di ambil.

Semoga hati ini subur dengan rasa syukur & kasih pd Mu

p/s: * cilok kat mana ntah...kat dairy islam 2007 kot...

Friday, April 24, 2009

When i hv lots of thing to tell but i dun feel like to write~

The RULES:
Bold the statements that are true to you. Italic the statements that you WISH are true. Leave the Fibs alone. Then, stab 5 ladies to do the same test.

The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:

I miss somebody right now.
I don’t watch TV these days.
I own lots of magazines.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I’ve tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship.
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes.
I have changed a lot mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller I.D
I like the way I look.
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I’m always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends.
I am currently single
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
I enjoy window shopping.
I would rather shop then eat.
I don’t hate anyone. I dislike them.
I’m completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have children in the future
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I’m not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I own the “South Park” movie.
I would die for my best friends.
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.
I have dated a close friends’s ex.
I am happy at this moment!!
I’m obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I can work on a car.
I love my job.
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I adore bright colours.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pick up things with my toes.
I can’t whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve ever written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can’t stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie.
I have been to over 15 conventions.
I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I’m an artist.
I only clean my room when necessary.
I like a person of the same sex.
I love being happy..
I am an adrenaline junkie

sape-sape yg takde keje sile la buat...huhu malas nk tagg sape-sape

Tuesday, April 14, 2009

Hoki hoki dan hoki lagi~

kawan-kawan pasan tak kat 'Live Traffic Feed' aku kat bawah ni mesti ade jejak seperti ini: "Penang, Pulau Pinang arrived from google.com on "empunye labcoat purple: Senarai pemain hoki Malaysia (AUG 2008)"
kadang-kadang penang tu tukar jadi negeri len....siapakah beliau tersebut????player hoki m'sia kah anda???hehe sesungguhnye saya sgt honoured dengan kunjungan anda...hoho bajet player hoki m'sia tkde keje len ke cik miera oii..???

Adakah beliau Shahrun Nabil??ismail abu??nabil fikri??tengku tajuddin?? ke baljit singh???hoh!!pasan la ko ni..haishhh..iskh2x

Thursday, April 2, 2009

Sekembalinya aku dari percutian yang hebat : Sabah Best sangat!!!!




huh!!!baru je nak rehat-rehat bergembira, tayar pulak pancit..haihsss..naseb baek abah ada...semalam ada kelas tutorial..satu soalan pun aku tak dapat nak jawab..semua soalan aku soh student tanya kat lecturer sebab aku tak stadi pape pun tok tuto haritu...isnin & selasa plak pindah lab baru....jadi buruh kasar gamaknye kami satu lab.

Ni la la kot akibat bersuka ria tak ingat dunia kat sabah last wik.....sangat best sampai tak terluah & terucap dengan kata-kata...hoho hiperbola sungguh. Tapi series cakap la....Sabah memang sangat best, menenangkan, mempesonakan dan sewaktu dengannya. Siapa-siapa nak contact number tourist guide yang best boleh email hasmieraaj@gmail.com
kompem tak nyesal amik derang!!!!

Saturday, March 21, 2009

Ku mahu...



curtsy of zahra-fashion

Ade sape-sape nak belanje tk???hoho

Friday, March 13, 2009

Nothing, really. Just the same shit, different day.

Quote from Hadi Mat Nor . Hye Hadi result es.pe.em da klua...camne la result dak sorang nie..Straight A kot...huhu aminnn~

Sejak 2 menjak tak apdate pape ni...aku banyak betol jumpa binatang-binatang keliling aku...tadi aku nampak lipas berterbangan dengan gembira di ruang udara macam kapal terbang, semalam aku jumpa mengkarung (tak sure name die ape..mengkarung kot) besar gile...geli+takot pun ade aku tengok...die pun takot kot tengok aku...kejap-kejap hilang, kejap-kejap muncul. 2@3 hari lepas nampak 'cik t'..ni lagi menakutkan..besaq gila da macam anak kucing aku tengok..ngok ngek tol!! Agak-agak kat mana aku sekarang???? Semoga cepat la aku klua dari situasi ni..... Okeh....tukar mood, cite sal mende best-best pulak..las wiknd, aku dan kawan-kawan berjaya mengedix kat Mzr studio, sek 7 s.alam...hoho sangat gembira!!!!!!! Studio tersebut adlah milik abang kepada en.berbaju hijau di atas. Banyak lagi gambar cantik-cantik di sini:

http://www.flickr.com/photos/munzirfauzi



Esok sebenarnya aku ade meeting progress projek..tapi aku tak ada progress report nak present. Aku berharap sangat aku boleh cakap macam ni kat supervisor aku : Dr, I don't have any progrees on my labwork for the past 10 days....it just the same shit, different day...


Agak-agak ada tak yang tak grad next year???hoho~

Thursday, February 26, 2009

Adam...Adam....

1

maklang Adam : Adam belajar ngaji muqadam rajin-rajin..nanti boleh jadi ustaz...

Adam : haah jadi ustaz, macam ustaz amirul (sambil gulung kain perca taktau die nk buat ape)

maklang Adam & mak Adam : Saling berpandangan sesama sendiri (sambil pikir ustaz amirul mana Adam cakap ni)

Adam: Kalau ada hantu , ada ustaz Amirul!!! (penoh semangat)

Wan Adam: gelak~ ustaz Niang Rapik la....

maklang Adam & mak Adam : Gelak lambat sikit...haha ade-ade je dum-dum nieh...


2

Adam : Maklang2x, jom la maen beskal dengan adam (sambil pulun nak duduk atas pangku maklang )

Mak adam : Adam....penat la maklang tu...Adam bukan kecik lagi...da besar..turun2x

maklang Adam: Adam nak manja-manja dengan maklang ek???

Adam: ..........

Ayah Adam: Pasni maklang ade anak buah betul, bye-bye la Adam...etc2 (usik2 Adam)

Adam: Jeling ayah sambil tutup telinga~


3

Adam: Maklang-maklang, jom tengok Adam tulis nombor lima (huru hara dok punggah pencil case cari pensil)

Maklang: ha..ok-ok...jom

Adam : Mula-mula, lukis line terussss je ke bawah. Lepas tu buat perut boncit sikit. Last skali bagi topi kat die. Tadaaa...da jadi lima

maklang : yeaa...pandainya adam (sambil tepuk tangan dengan meriahnye)

Monday, February 23, 2009

Spa Q

Sape tengok Spa Q???Aku rasakan...si Melisa tu ada kait-ngait la dengan Yasmin Hamid(ape ntah name watak die??) sebab die penah kate die ade dendam yang lebih teruk dari harta & maruah dengan Qis...Pastu si Qistina & Mar(yang seksi tak bertempat) ade mende nak habaq kat Melisa tapi Qis takut nak bitau kt Melisa...aku rasa je...korang rase camne??? <= bajet ade orang nk respon haha peduli hape aku kalau takde yang nk respon pun ;P

Bersuka ria kah????

Owh sangat lama tak mengarut di sini...huhu bajet bz sangat la kan tapi sebenarnya takde ape sangat pun ;P

Lately, condition mata aku memang horror..macam panda. Mebe penangan labwork yang persis seperti operator pengeluaran...berdiri memanjang. Malam pulak tdo lambat tambahan pulak eye cream bio essence aku da habes...niat di hati nak try garnier eye roll on tapi apakan daya...BOIKOT!!!

Sejak bertapa ni, sebenarnya aku banyak aktiviti tapi satu habuk pun aku tak tulis kt sini. Antara aktiviti yang aku lakukan antaranya ialah

1. Menonton PGL bersama abang, marini & rajen & ramai lagi. Kebetulan masa intermission kami beralih tempat duduk lalu terpandang susuk badan yang aku cukup kenal...haha kecik je dunia ni...aku nampak cik emon & balaknya Rashidi. Aku malas nk taip panjang-panjang tentang teater tersebut. Ni aku link kan enrti Abang dan Marissa

Saya dan mereka

2. Bersukaria di Putrajaya bersama Pura, Psheep, Majdiah dan lain-lain. Niat di hati nak berambu ramba tapi malangnya hujan turun dengan lebatnya petang tersebut =(
Location: Taman warisan Pertanian, Taman Botani, Alamanda dan penutup makan-makan di Village View Bandar Baru Bangi



3. Makan-makan di rumah Kak Nurul dan paling best dapat tengok slumdog millionaire dan jumpa Cik Baini .


Selamat Hari Isnin semua =)

Saturday, February 7, 2009

pukul 2 pagi

Semalam aku takde mood langsong nak buat pape padahal keje melambak nk buat...so layan youtube dengan jayanya sambil-sambil maen game tak berpekdah...tetibe baru aku ingat aku janji dengan budak-budak lab organic nak bagi answer tutorial depa..konon-konon nak tolong adik-adik la before test 1....

ha..hambek pukul 2 pagi ni la baru ingat..otak da weng ting tong tak boleh pikir~ janji dengan diri sendirik before depa test next wik da send kt email*janji*

p/s: layan unggu violet & lagu padi menanti sebuah jawapan di dinihari sangat salju rasa di hati..haha ape yang aku repek kan pagi-pagi buta nieh...p tdoq la lagi baek weyh...






nota tumit: lagu alif oiam ni pun best gak...layan rona roni makaroni ~

Saturday, January 31, 2009

Projek KoKEN : Teater Kompilasi Volume I

weyh lambat lagi ke?? mesej aku send kat Serip sambil tangan kanan suap laksa. Kejadahnye dok sorang-sorang kat mapley!!! rungut aku sorang diri (dalam hati je tak klua kat mulut pn tak pasal-pasal ane buat air ingat aku gile plak ). Elok laksa sepinggan abes baru tepacul muka dak-dak betuah ni. Borak-borak kejap sambil tangan dok laju buat food tasting nasi goreng ayam kunyit Zira (hoho naseb la sape soh korang sampai lambat ) pukul 7.20 elok-elok muazzin ready nak azan aku blah balik umah rushing, tapi meter Qieqi tak sampai 100++km/h pn. Ade important mission pas maghrib ni...

Actually aku tak eksited pun nak p DBP tok tengok Projek KoKEN : Teater Kompilasi Volume I coz da lama aku tak tengok teater (last time tengok kat UPM teater interkolej sapot kolej-mate) tapi ternyata berbaloi aku rushing-rushing balik tadi + abang drive ikut shortcut. Sekadar memetik review mereka-mereka ini :

Abang ;
Sesuatu yang dekat dengan kita tanpa disedari.

Rajan ; menonton Teater Kompilasi Vol: 1, mampu diam sahaja, so called kepuasan/impak yang aku rase.

Marissa ; Teater ini memang hebat.

Jom tonton Projek KoKEN : Teater Kompilasi Volume I



Info lebey lanjut boleh klik sini





wif zizi zulkifli (dimana joe jambol????)